e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στους γονείς τους τη σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο τού «ΟΧΙ» τής 28ης Οκτωβρίου 1940, που ετοίμασαν με τις νηπιαγωγούς τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Νηπιαγωγείου.
Φορώντας την επίσημη ενδυμασία τους και τα δίκοχα και τα νοσοκομειακά καπέλα, αντίστοιχα, τα αγόρια και τα κορίτσια των δύο τμημάτων υποδέχθηκαν στην είσοδο του Νηπιαγωγείου τους γονείς τους και όλους τους προσκεκλημένους και τους μοίρασαν το πρόγραμμα τής εκδήλωσης.
Η γιορτή ξεκίνησε με την έπαρση τής σημαίας και τον εθνικό ύμνο τραγουδισμένο από όλα τα παιδιά. Στη συνέχεια οι μαθητές των τμημάτων Ν1 και Ν2 παρουσίασαν τα δρώμενα «Μνήμη 28ης Οκτωβρίου 1940» και «Το χρονικό τής 28ης Οκτωβρίου 1940», αντίστοιχα. Η γιορτή διανθίστηκε με πλήθος επετειακών και ιστορικών τραγουδιών και έκλεισε με τον ομαδικό παραδοσιακό χορό «Η Γερακίνα», που ενθουσίασε και χάρισε στιγμές συγκίνησης στους παρευρεθέντες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση των παιδιών Νηπιαγωγείου στον αύλειο χώρο των Σχολείων. Τα παιδιά παρέλασαν με χαρά και καμάρι, ενώ ήταν έκδηλη η υπερηφάνειά τους για τη συμμετοχή τους σε όλη την εκδήλωση. Δικαίως απόλαυσαν το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων.