e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η 3η συνάντηση τής Απογευματινής Σχολής Γονέων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Νηπιαγωγείου, με θέμα «Έγκαιρη αναγνώριση των δυσκολιών τού παιδιού προσχολικής ηλικίας».
Η συνάντηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, και καλεσμένες ήταν οι ειδικοί παιδαγωγοί και εκπρόσωποι τού ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κ. Λίνα Συμεωνίδου, Ιωάννα Νταρίλλη και Εύη Κουκουρίκη, καθώς και η προϊσταμένη τού τμήματος κ. Αναστασία Κουβατζή.
Οι γονείς που παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας τού ΚΕ.Δ.Δ.Υ., καθώς και τους σκοπούς και την προσφορά του στα παιδιά.
Οι καλεσμένες ειδικοί παιδαγωγοί τόνισαν τον ρόλο τού νηπιαγωγείου, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ σημαντικός όχι μόνο στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση τού παιδιού αλλά και στην αναγνώριση και εντοπισμό εκείνων των ενδείξεων οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε μαθησιακού τύπου αδυναμίες χωρίς την έγκαιρη παρέμβαση.
Μέσα σε φιλικό και χαλαρό κλίμα οι ομιλήτριες έδωσαν την ευκαιρία στους γονείς να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τους ίδιους και τα παιδιά τους.