e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή τη γιορτή τού Πάσχα, τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο τού ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Με την έναρξη τής περιόδου τής Σαρακοστής, τα παιδιά γνώρισαν την αγαπημένη «Κυρά Σαρακοστή» με τα εφτά της πόδια. Στη συνέχεια, διάβασαν βιβλία, επεξεργάστηκαν αγιογραφίες και έργα τέχνης και έμαθαν για τη ζωή, τα θαύματα και τα πάθη τού Χριστού, καθώς και για όλα τα πασχαλινά έθιμα και τον συμβολισμό τους. Ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες και κατασκευές, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, φιλοτέχνησαν ευχετήριες κάρτες, έπλασαν λαμπροκουλλούρες και έβαψαν κόκκινα αβγά.
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 οργανώθηκε το πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι τού Νηπιαγωγείου, με τα πασχαλινά καλάθια και οι κατασκευές που ετοίμασαν τα παιδιά, τα οποία εκτέθηκαν στις τάξεις. Οι γονείς κλήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά τους να αγοράσουν τις χειροτεχνίες τους, προσφέροντας για φιλανθρωπικό σκοπό χρηματικό ποσό στον κουμπαρά τής Πράξης Αγάπης κάθε τμήματος. Το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκε από την αγορά των πασχαλινών κατασκευών των παιδιών, μαζί με το ποσό από το χριστουγεννιάτικο παζάρι, καθώς και ο προορισμός τής φιλανθρωπικής πράξης θα κοινοποιηθούν προσεχώς.
Το πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα λειτουργίας των Σχολείων πριν από τις διακοπές του Πάσχα, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018. Νωρίς το πρωί τα παιδιά επιβιβάστηκαν στα σχολικά λεωφορεία και μετέβησαν στον ιερό ναό τής Μονής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου, στο Πανόραμα, όπου εκκλησιάστηκαν και μετέλαβαν για το Πάσχα. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλοξενία και το κέρασμα των μοναχών, που πάντα τα υποδέχονται με χαρά. Νήπια και προνήπια για να ανταποδώσουν την ευγενική υποδοχή τραγούδησαν με ενθουσιασμό τραγούδια για την άνοιξη και το Πάσχα και ευχήθηκαν σε όλους "Καλή Ανάσταση!" Τέλος, πριν από την επιστροφή στο Σχολείο, απόλαυσαν την ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα, κάνοντας έναν σύντομο περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο τής Μονής, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη φύση και την ηρεμία.
Αποχωρώντας το μεσημέρι από το Νηπιαγωγείο, όλα τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί αντάλλαξες ευχές, ενώ τα παιδιά πήραν μαζί τους και το τεύχος τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Το Πάσχα στο Νηπιαγωγείο», στο οποίο αποτυπώθηκαν όλες οι δραστηριότητες και οι ενασχολήσεις των παιδιών στο διάστημα αυτό μέσα από τα ανάλογα φύλλα εργασίας, τις χειροτεχνίες και τις φωτογραφίες.