e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εξόρμηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης. Η επίσκεψη εντάσσεται στο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η γη και εγώ» που εκπονείται εφέτος στο Νηπιαγωγείο.
Ο υπεύθυνος υποδέχθηκε τα παιδιά και εξήγησε την ιστορία τού χώρου, πώς δηλαδή από σκουπιδότοπος και χωματερή έχει πλέον μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.
Τα παιδιά στη συνέχεια τακτοποιήθηκαν στο ξύλινο σπιτάκι τού πάρκου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με τη βοήθεια των ηρώων κινουμένων σχεδίων «Ο Πέρι το Περιβάλλον» και «Η Άννα η Ανακύκλωση», ενημερώθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τη σημερινή εποχή το περιβάλλον και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα ίδια να το βοηθήσουν. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα πείραμα-έκπληξη, κατά το οποίο τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού. Με χαρτί, νερό και ένα μίξερ έφτιαξαν χαρτοπολτό, τον οποίο μετά άπλωσαν και στράγγιξαν, προκειμένου να φτιάξουν ένα δικό τους κομμάτι από ανακυκλωμένο χαρτί.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με έναν πολύ ευχάριστο ανοιξιάτικο περίπατο στους εξωτερικούς χώρους τού πάρκου, ανάμεσα στα δέντρα και στα λουλούδια. Τα παιδιά έκαναν πικ-νικ, απολαμβάνοντας το πρόγευμά τους στα ξύλινα τραπεζάκια τού πάρκου μέσα στη φύση και στο τέλος φυσικά απόλαυσαν το παιχνίδι στην πολυμορφική παιδική χαρά.