e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης που διδάσκονται Γαλλικά γιόρτασαν την Παγκόσμια Εβδομάδα Γαλλοφωνίας το διάστημα από 23 έως 27 Μαρτίου 2015, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια τεράστια κοινότητα που πρεσβεύει την αδελφοσύνη των λαών, την ισότητα και την παγκόσμια ειρήνη.
Ειδικότερα οι μαθητές τής Γ΄ τάξης διάβασαν στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου παιδικά βιβλία και απόλαυσαν το γεγονός ότι η ανάγνωση στα Γαλλικά είναι γι’ αυτούς αφενός διασκέδαση και αφετέρου  νεοαποκτηθείσα ικανότητα.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης ασχολήθηκαν με μια σειρά από δραστηριότητες: Πήραν μέρος. με τον δικό τους τρόπο. στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης. Επισκέφθηκαν, δηλαδή, τη βιβλιοθήκη τού Σχολείου και διάβασε ο καθένας ένα απόσπασμα από τον "Μικρό Πρίγκιπα" τού Antoine de Saint-Exupéry, συγκεκριμένα το απόσπασμα με τη συνάντηση τού πρίγκιπα με την αλεπού. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης έγινε νοηματική και γραμματική επεξεργασία. Παρακολούθησαν παρουσιάσεις στο διαδίκτυο με θέμα τη Γαλλοφωνία και ενημερώθηκαν για τον θεσμό αυτόν. Στη συνέχεια έφτιαξαν δικές τους αφίσες για τα Γαλλικά, ως γλώσσα που μιλιέται σε σχεδόν όλες τις ηπείρους τού κόσμου ως επίσημη γλώσσα και που διδάσκεται σε πάρα πολλές, χώρες και έγραψαν δικά τους σλόγκαν για τη γλώσσα που διδάσκονται και αυτοί και που αγαπούν. Ακόμη ετοίμασαν παρουσιάσεις σε μορφή κειμένων και σε power point για διάφορες γαλλόφωνες πόλεις και περιοχές και τις παρουσίασαν στην αίθουσα tablets τού Σχολείου. Τέλος ως πανηγυρική λήξη του εορτασμού τής Εβδομάδας Γαλλοφωνίας σχημάτισαν με τα σώματά τους τον Πύργο τού Άιφελ, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα ότι η ομαδική δουλειά είναι πάντα πιο αποτελεσματική και πιο εντυπωσιακή.