e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης παρουσίασαν, σε ένα ανοιχτό μάθημα, μικρό μέρος των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο μάθημα των Αγγλικών στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται εφέτος για την παιδική λογοτεχνία τού 19ου αι.
Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το παραμύθι τής Κοκκινοσκουφίτσας, τής οποίας η πιο γνωστή έκδοση σήμερα είναι αυτή που γράφτηκε από τους αδελφούς Γκριμ τον 19ο αι.
Η επεξεργασία τής ιστορίας τής Κοκκινοσκουφίτσας έγινε διαθεματικά στο μάθημα των Αγγλικών, των Εικαστικών, τής Μουσικοκινητικής Αγωγής, τής Τεχνολογίας των Πληροφοριών και τής Θεατρικής Αγωγής. Οι μικροί μαθητές άκουσαν την ιστορία, τη ζωγράφισαν, έπαιξαν παιχνίδια στην αυλή και στο γυμναστήριο, έκαναν διαδραστικές ασκήσεις στους υπολογιστές και δραματοποίησαν σκηνές από το παραμύθι.
Μέσα από το παραμυθένιο ταξίδι παρέα με την Κοκκινοσκουφίτσα, τη μαμά και τη γιαγιά της, τον λύκο και τον ξυλοκόπο, τα παιδιά γέμισαν τις αποσκευές τους με ήχους, λέξεις, μουσικές, εικόνες και συναισθήματα. Η χαρά τους ήταν φανερή κατά τη διάρκεια τής παρουσίασης, μια και ήταν ευκαιρία να δείξουν στους γονείς τους αυτά που έμαθαν.