e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (Πλανητάριο), κατά την οποία συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με δείγματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων τής Αρχαίας Ελλάδας. Μέσα από την ξενάγηση των μαθητών στα εκθέματα που αφορούν τομείς τής καθημερινής ζωής και τής μηχανολογίας, προβλήθηκε ο ρόλος και η σημασία τής τεχνολογίας στην ανάπτυξη τού αρχαιοελληνικού και του δυτικού πολιτισμού.
Επίσης, οι μαθητές επισκέφθηκαν έκθεση από οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, από τη δεκαετία τού '20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Ανακάλυψαν με αυτόν τον τρόπο την εξέλιξη τής τεχνολογίας και τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων.
Στη συνέχεια τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Τεχνοπάρκο, όπου η τεχνολογία και η επιστήμη ζωντάνεψαν μέσα από πρωτόγνωρα και περιπετειώδη διαδραστικά παιχνίδια.
Τα συμμετοχικά εκθέματα σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό τής ανακάλυψης κατέστησαν την ενασχόληση με την τεχνολογία και την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων παιχνίδι για τα παιδιά!
Τέλος, παρακολούθησαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες που αφορούσαν στη μυθολογία: «Ο Ωρίων, ο κυνηγός τού νυχτερινού ουρανού» και «Αστερισμοί και μύθοι».
Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες κ. Ζωή Αθανασέλη και Μανουέλα Μακρή.