e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την εθνική επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. Εκεί τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με όλη τη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία μέσα από τα ποικίλα εκθέματα τού Μουσείου. Στρατιωτικός εξοπλισμός, επίσημα έγγραφα, ενδυμασίες, πίνακες ζωγραφικής, μακέτες και χάρτες είναι ορισμένα μόνο από τα αντικείμενα που ανέδειξαν την ελληνική ιστορία στον συγκινησιακό χώρο τού Μουσείου.
Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ειρήνη και την κοινωνική αλλαγή. Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά κατανόησαν την ευθύνη που έχει ο καθένας για τη διατήρηση τής ειρήνης στον κόσμο και πως η ειρήνη είναι ένα πολύτιμο αγαθό στο οποίο έχουν ίσο δικαίωμα όλοι οι άνθρωποι. Η επίσκεψη άφησε όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά και τους δημιούργησε προβληματισμούς για το μέλλον.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι κ. Συνόδιος Αβδημιώτης (υποδιευθυντής), Ευδοκία Διβανέ, Γεωργία Γιάγκου, Μερόπη Καλούτσα και Πολυξένη Τριανταφυλλίδου.