e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν την εφετινή χρονιά με θέμα «Ελληνικός Κινηματογράφος», επισκέφθηκαν, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο με τη μορφή παιχνιδιού – ανακάλυψης και ομαδικής συνεργασίας έγινε ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία τού ελληνικού σινεμά μέσα από μηχανήματα – ανακατασκευές τής προϊστορίας τού κινηματογράφου, ξεκινώντας από την απλή εικόνα στη φωτογραφική μηχανή και φτάνοντας στον σημερινό, τρισδιάστατο κινηματογράφο.
Στη συνέχεια, με βιωματική προσέγγιση πήραν  μια γεύση τού τι συμβαίνει σήμερα πίσω από τις κάμερες, καθώς μέσα από παιχνίδι ρόλων οι μαθητές ανέλαβαν να οργανώσουν ένα κινηματογραφικό γύρισμα: σκηνοθέτης, πρωταγωνιστές, κομπάρσοι, φωτιστές, μπούμαν, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, μακιγιέζ κ.λπ. ανέλαβαν να διαχωρίσουν τις αρμοδιότητές τους και να συνεργαστούν σε ένα γύρισμα με την τεχνική τού blue box.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι κ. Ζωή Καραγιάννη, Ευθυμία Παπαδάκη και Βασίλειος Ραπτόπουλος.