e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στo πλαίσιο καινοτόμων δράσεων αλλά και συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι καθηγήτριες Αγγλικών στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν για τους μαθητές τής Στ΄ τάξης, το θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Disney’s Zootopia: Branded ESL/EFL Learning».
Υπεύθυνη τού παραπάνω εργαστηρίου ήταν η κ. Τατιανή Ραπατζίκου, επίκουρη καθηγήτρια τού Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και διευθύντρια τής δημιουργικής ομάδας Multimodal Group.
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από την ίδια και την υποψήφια διδάκτορα τού τομέα Μετάφρασης και Διαπολιτισμικών Σπουδών τού Τμήματος Αγγλικής κ. Κατερίνα Μαράζη, στις 9, 16 και 23  Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα τάμπλετ τού Σχολείου.
Ο στόχος τού εργαστηρίου αυτού ήταν να φέρει σε επαφή τους μαθητές με πρόσφατο αυθεντικό πολιτισμικό αλλά και πολύ-τροπικό εποπτικό υλικό πλούσιο σε εποπτικά μέσα (ιστοσελίδα, ψηφιακές εικόνες, βίντεο και αφήγηση) που μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα εκμάθησης τής αγγλικής γλώσσας παράλληλα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, κριτικής αλλά και δημιουργικής σκέψης.
Οι επιλεγμένες δραστηριότητες είχαν στόχο την εξάσκηση ανάγνωσης, λεξιλογίου, προφορικού λόγου αλλά και δημιουργικής γραφής με παιγνιώδη χαρακτήρα και πνεύμα συνεργασίας.
Τέλος, το εργαστήριο, ξεφεύγοντας από τη χρήση παραδοσιακού υλικού εκμάθησης τής ξένης γλώσσας, μας θύμισε ότι η μάθηση είναι μια συνεχής προσπάθεια που λαμβάνει χώρα εντός και εκτός τής τάξης.