e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ιστορίας οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, από τις 1 έως και τις 2 Απριλίου 2017.
Η εκδρομή οργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου, ενώ συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων, καθώς η εκδρομή είχε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν τις Θερμοπύλες όπου παρακολούθησαν βίντεο 3D με αναπαράσταση τής γνωστής μάχης και παρατήρησαν το φυσικό τοπίο και τις αλλαγές που συνέβησαν με το πέρασμα των χρόνων.
Δεν θα μπορούσε, όμως, να λείπει από την εκδρομή η επίσκεψη στο Μουσείο τής Ακρόπολης καθώς και στον ιερό βράχο τής Ακρόπολης,  όπου θαύμασαν από κοντά το μνημείο τού Παρθενώνα και τα υπόλοιπα ιερά.
Επίσης, οι μαθητές συνάντησαν τη συγγραφέα κ. Νίκη Δόλλη, καθώς είχαν επεξεργαστεί το βιβλίο της «Νύχτες χωρίς την Κάρυ», συζήτησαν μαζί της και προβληματίστηκαν για το φλέγον ζήτημα των μαρμάρων τού Παρθενώνα και τής Καρυάτιδας που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Αττικό Πάρκο.