e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος τής Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορέστου.
Με αφορμή τη δράση «Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου» οι μαθητές κάθε τμήματος περιηγήθηκαν στη βιβλιοθήκη και γνώρισαν από έναν συγγραφέα.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές τής Β΄1 τάξης συνάντησαν την κ. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, η οποία αφηγήθηκε το παραμύθι της «Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει». 
Έπειτα δημιούργησαν και το δικό τους παραμύθι συνοδεύοντάς το και με υπέροχες ζωγραφιές.
Οι μαθητές τής Β΄2 τάξης, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, γνώρισαν από κοντά τη συγγραφέα κ. Ε. Παπαθανασίου. Μέσα από τη σωματική έκφραση, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ικανότητα να μπαίνουμε στη θέση τού άλλου οι μικροί μαθητές συζήτησαν για τα συναισθήματα, και δραματοποιήσαν όλοι μαζί το παραμύθι τής συγγραφέως «Το αστεράκι που μετακόμισε».
Οι μαθητές τής Β΄3, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, συνομίλησαν με τη συγγραφέα κ. Κ. Θεοδωράκη, η οποία τους αφηγήθηκε το παραμύθι της «Η συντροφιά των χιονανθρώπων».
Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές, εμπνευσμένοι από το παραμύθι, έφτιαξαν με τη σειρά τους τη δική τους συντροφιά των χιονανθρώπων.