e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η 4η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, ένα σχολείο με έμπρακτο ενδιαφέρον και αγάπη για τα ζώα, –έχει ήδη περιθάλψει και υιοθετήσει πέντε αδέσποτα σκυλάκια– υλοποίησε σε όλες τις τάξεις σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα ζώα και την προστασία τους και προσέγγισαν το θέμα διαθεματικά με βιωματικό και ανακαλυπτικό τρόπο, με απώτερο στόχο, πέρα από την οικοδόμηση γνώσεων, την ανάπτυξη ευαισθησίας απέναντί τους.
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 επισκέφθηκαν το Αρσάκειο η Πρόεδρος τού φιλοζωικού σωματείου «Η Αγάπη» κ. Ιζαμπέλα Μποτωνάκη και η θετική εκπαιδεύτρια σκύλων κ. Μαρία Στογιάννη, η οποία είχε μαζί της και τρία εκπαιδευμένα σκυλιά θεραπείας. Η κ. Μποτωνάκη και οι κυρίες που φροντίζουν τα σκυλιά μίλησαν στα παιδιά για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν τα συγκεκριμένα σκυλάκια στα άτομα με ειδικές δεξιότητες.
Επίσης, οι προσκεκλημένες ενημέρωσαν τα παιδιά  για το πώς και με ποιες προϋποθέσεις γίνεται υιοθεσία ζώου. Κεντρικός άξονας των ομιλιών ήταν η αγάπη και η φροντίδα που πρέπει να προσφέρουμε στα ζώα. Είναι σημαντικό για τα παιδιά από μικρή ηλικία να μάθουν να αγαπούν τα ζώα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αντικείμενα αλλά συναισθανόμενα έμβια όντα, να μη θεωρούν την κακομεταχείρισή τους παιχνίδι και κυρίως να μη τα εγκαταλείπουν σε περίπτωση υιοθεσίας.
Επίσης, την ημέρα αυτή οι μικροί μας μαθητές συγκέντρωσαν και προσέφεραν στο Σωματείο τροφή και φάρμακα για τα ζώα που φροντίζει.