e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Κατά το δεύτερο τρίμηνο τού σχολικού έτους 2014-2015, στο πλαίσιο τού e-Twinning που εκπονείται στο μάθημα των Γερμανικών, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης θέλησαν να προβάλουν την ομορφιά τού τόπου τους και σε μαθητές άλλων σχολείων με τους οποίους συνεργάζονται.
Με σκηνοθέτη τον μαθητή Νάκη Περάκη και βοηθούς όλους τους υπόλοιπους μαθητές, στο σύντομο βίντεό τους θέλησαν να δώσουν στα σχολεία τής Γεωργίας, τής Πολωνίας, τής Σλοβακίας, τής Σλοβενίας, τής Τουρκίας και τής Φινλανδίας, με τα οποία συνεργάζονται διαδικτυακά, μια μικρή γεύση τής ιστορίας, τού φυσικού περιβάλλοντος, των μνημείων, των ομορφιών και φυσικά τής γαστρονομίας τής πόλης τους, που αποτελούν τις βασικές αναζητήσεις των επισκεπτών της και μη.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην πρόκληση αυτή και με ζήλο ανέδειξαν τις φυσικές ομορφιές τής πατρίδας τους, πολλές από τις οποίες έχουν διεθνή σημασία για τη βιοποικιλότητα και την ιδιομορφία τους. Τους μαθητές καθοδήγησε η καθηγήτρια των Γερμανικών κ. Ελευθερία Κωνσταντινίδου.