e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, κατά το τρέχον σχολικό έτος, εκπονούν  δύο περιβαλλοντικά προγράμματα με άξονα το λουλούδι τού κρόκου και τις κοινωνικές και ιστορικές του υποδηλώσεις.
Στη Β΄1 τάξη οι μαθητές ασχολούνται με το θέμα «Κρόκος: το λουλούδι τής διαφορετικότητας», ενώ οι μαθητές τού Β΄2 τμήματος εκπονούν το θέμα «Κρόκος: η χρυσή καλλιέργεια». Στο πλαίσιο αυτών των δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων τα παιδιά πραγματοποίησαν διήμερη εξόρμηση, στις 19 και 20 Μαρτίου 2015, στον τόπο παραγωγής τού κρόκου, στην Κοζάνη, και στο ομώνυμο χωριό. Επισκέφθηκαν τους χώρους καλλιέργειας και επεξεργασίας τού λουλουδιού, ξεναγήθηκαν σε συνεταιρισμούς και σπίτια στα οποία οι παραγωγοί επεξεργάζονται και συσκευάζουν το πολύτιμο προϊόν τους, θαύμασαν το Μουσείο τής Κοζάνης και, τέλος, παρουσίασαν την εργασία τους στην Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που οργάνωσε το Γυμνάσιο Κρόκου στο Πολιτιστικό Κέντρο τού τοπικού Δήμου.
Στην ημερίδα παρουσίασαν το περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα και οι μαθητές τού Γυμνασίου Κρόκου, ενώ στη συνέχεια πήραν τον λόγο πολλά στελέχη τής εκπαιδευτικής κοινότητας και τής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αδελφοποίηση τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με το Γυμνασίου Κρόκου, η οποία επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ τού διευθυντή τού Γυμνασίου Κρόκου κ. Παναγιώτη Βολάκη και τής υπεύθυνης περιβαλλοντικών προγραμμάτων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίας Στεφανίδου.
Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο γραφικό χωριό τού Βελβεντού.
Τους μαθητές συνόδευσαν η κ. Ελένη Μπίκου, ως αρχηγός, οι υπεύθυνες των περιβαλλοντικών προγραμμάτων κ. Γεωργία Στεφανίδου και Χρύσα Δανιηλίδου και ο συμμετέχων στο πρόγραμμα κ. Αλέξανδρος Αλεξίου.