e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 ομάδα μαθητών  τού Αρσακείου Γυμνασίου  και Λυκείου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών NOESIS εργασία με τίτλο «Έλεγχος απομακρυσμένου υπολογιστή».
Πρόκειται για μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε σε Visual Basic.NET και έχει τη δυνατότητα να στέλνει εντολές προς εκτέλεση σε απομακρυσμένο υπολογιστή. Για παράδειγμα, μπορεί να απενεργοποιεί έναν υπολογιστή, αν ο χειριστής τού προγράμματος κρίνει ότι έχει γίνει υπερβολική χρήση του, ή να τον προειδοποιεί με σχετικό μήνυμα. Επιπλέον, χρειάστηκε η κατασκευή ιστοσελίδας η οποία λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για την αποστολή εντολών στον απομακρυσμένο υπολογιστή. Η εφαρμογή θα μπορούσε με την κατάλληλη διαμόρφωση να λειτουργήσει και ως εφαρμογή γονικού ελέγχου, δίνοντας την δυνατότητα σε γονείς και καθηγητές να περιορίσουν την πρόσβαση των παιδιών τους στους υπολογιστές.
Την εργασία εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν οι μαθητές τής Β΄ Λυκείου Δημήτρης Τσαλιγόπουλος και Σάββας Σαλίφογλου, Φίλιππος Κατσαρίδης τής Γ΄ Γυμνασίου και Παναγιώτης Χαλιμούρδας τής Β΄ Γυμνασίου.
Τον συντονισμό και την επίβλεψη των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές Πληροφορικής κ. Εμμανουήλ Γεωργάκας και Ολυμπία Σφυρίδου.