e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές των δύο προχωρημένων τμημάτων τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις εργασίες τους σχετικά με τα έθιμα και τις παραδόσεις στην Ελλάδα.
Οι μαθητές, με αφορμή το σχολικό εγχειρίδιο, ασχολήθηκαν κατά το β΄ και γ΄ τρίμηνο με την έρευνα και την καταγραφή εθίμων και παραδόσεων που γιορτάζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αφού βρήκαν σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ανέτρεξαν σε προσωπικές τους εμπειρίες και ο καθένας ξεχωριστά παρουσίασε ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα το έθιμο που ανέλαβε να μελετήσει. Μεταξύ αυτών που παρουσιάστηκαν ήταν το Καρναβάλι, ο Δεκαπενταύγουστος, τα «Δημήτρια», το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα «Ραγκουτσάρια» στην Κοζάνη, τα «Μιαούλεια» στην Ύδρα, το Φεστιβάλ Ταύρου στη Λέσβο και άλλα πολλά.
Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, τους μαθητές ενέπνευσαν και καθοδήγησαν οι καθηγήτριες των Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά.