e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος Αγγλικών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν με πρωτότυπο τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί με συμμαθητές τους από την Ευρώπη, μέσω τού ευρωπαϊκού προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων E-Twinning. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μαζί με 19 ακόμα ευρωπαϊκά σχολεία, είχε τον τίτλο "Happy Birthday Song" και είχε ως στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες και γλώσσες τής Ευρώπης και να ανακαλύψουν τα στοιχεία πολιτισμού που τις χαρακτηρίζουν.
Τα σχολεία τα οποία συνεργάστηκαν για την εκπόνηση αυτού τού προγράμματος προέρχονται από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Εσθονία, την Ισλανδία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
Οι μαθητές πρώτα σκηνοθέτησαν και δραματοποίησαν το τραγούδι γενεθλίων, έπειτα το τραγούδησαν στη μητρική τους γλώσσα και στην αγγλική, έστειλαν τις ευχές τους για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και δημιούργησαν το ολιγόλεπτο βίντεo  το οποίο μπορείτε και εσείς να απολαύσετε αν πατήσετε εδώ.
Τους μαθητές καθοδήγησε η καθηγήτριά τους και υπεύθυνη τού προγράμματος e-Twinning κ. Κατερίνα Κυριακίδου.