e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Δεκαπέντε μαθητές τού τμήματος Αγγλικών τής τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, με την επίβλεψη τής καθηγήτριάς τους, κ. Κατερίνας Κυριακίδου, σε τηλεδιάσκεψη με συνομήλικους συμμαθητές τους από το σχολείο Sønderrisskolen, στη Δανία, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015.
Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Τwinning με τίτλο “Christmas Carols, Ε-cards and Photos around Europe!”, το οποίο ίδρυσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης προσελκύοντας 44 ευρωπαϊκά σχολεία ως συνεργάτες.
Στο πλαίσιο τού προγράμματος αυτού οι μαθητές μαθαίνουν για ήθη και έθιμα διαφόρων χωρών τα οποία σχετίζονται με την εορταστική περίοδο των Χριστουγένvων και τής Πρωτοχρονιάς. Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε στόχο την αλληλογνωριμία των μαθητών και την ανταλλαγή ευχών για τις άγιες ημέρες. Οι μαθητές τού Αρσακείου συνομίλησαν με τους μαθητές τού γυμνασίου από τη Δανία περιγράφοντας τον εαυτό τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις προτιμήσεις τους στα σχολικά μαθήματα, στη μουσική και στα αθλήματα και τραγούδησαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Η διαδικτυακή αυτή επικοινωνία ενθουσίασε τους μαθητές και των δύο τάξεων των συνεργαζόμενων σχολείων, που δήλωσαν πως ανυπομονούν για την επόμενη τηλεδιάσκεψη.