e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Tην Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 αντιπροσωπία μαθητών τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μαζί με ομάδα μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου, επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Η επίσκεψη αυτή ήταν το επιστέγασμα τής πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει οι μαθητικές κοινότητες τού Σχολείου μας, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους από το Λύκειο, να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο τού Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Μεγάρου από την υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Αθηνά Τερζή και τον γραμματέα τού Δημάρχου κ. Άρη Γεωργόπουλο, και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το κτήριο, την κατασκευή του, αλλά και την ιστορία τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τους δέχτηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων τού Δημάρχου. Οι μαθητές κάθισαν στη στρογγυλή τράπεζα και είχαν μια πολύ εγκάρδια συνομιλία μαζί του σχετικά με το έργο τού Δήμου και άλλα θέματα που τους απασχολούν.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές να βρίσκονται σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο και να ανταλλάσσουν απόψεις με έναν τόσο σημαντικό παράγοντα τής πόλης μας.
Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε την αξία τής προσπάθειάς τους και ενέτεινε τον ζήλο τους για παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αριστέα Τσιακάλου, Χρυσάνθη Αλεξάνδρου και Γεωργία Στεφανίδου. Η δράση ενίσχυσης τού Κοινωνικού Παντοπωλείου ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, όταν όχημα τού Δήμου Θεσσαλονίκης μετέβη στα Αρσάκεια Σχολεία και παρέλαβε το υλικό που είχε συγκεντρωθεί από τους μαθητές.
Λίγες μέρες αργότερα  το Σχολείο έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής τού Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καλυψώ Γούλα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.