e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τής 3ης διδακτικής επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε δυο ομάδες ώστε η ξενάγησή τους να είναι ουσιαστικότερη, συμμετείχαν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα – παιχνίδι «Τα 7 κλειδιά» και ξεναγήθηκαν στις τρεις εξαιρετικές εκθέσεις που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του το ΝΟΗΣΙΣ.
Το πρωτότυπο παιχνίδι με «Τα 7 κλειδιά», μέσα από συνδυασμό παιχνιδιών, γνώσεων και τεχνολογιών αιχμής, οι οποίες λειτουργούν με βάση την ανθρώπινη κίνηση και βοηθούν στον πειραματισμό και την καλύτερη κατανόηση των φυσικών φαινομένων,  έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν μυστικά τής παραγωγικής διαδικασίας τής χώρας μας.
Στην έκθεση για την «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» οι μαθητές, μέσα από δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων τής αρχαίας Ελλάδας και ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές,  γνώρισαν μια ακόμη σημαντική πλευρά τού αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Στην έκθεση «Τεχνοπάρκο», έκτασης περίπου 450 τετραγωνικών μέτρων, με τη χρήση 40 εκθεμάτων που έχουν σχέση με μια μεγάλη ποικιλία επιστημονικών θεμάτων (μηχανικής, ηλεκτρισμού κ.ά.), οι μαθητές κατάφεραν, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, να προσεγγίσουν με διαφορετικό τρόπο την επιστήμη τής Φυσικής.
Τέλος, στο εκθετήριο αυτοκινήτων, στο οποίο παρουσιάζονται 30 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, γνώρισαν την ιστορία, την εξέλιξη τής τεχνολογίας και τον σχεδιασμό των οχημάτων.
Τους μαθητές συνόδευσαν η Υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαρία Φωτίου, οι καθηγήτριες κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Άννα Οικονόμου και ο καθηγητής κ. Βασίλης Ι. Τεμπερεκίδης.