e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο βίντεο παρουσίασης τού Σχολείου τους για το ευρωπαϊκό e-twinning πρόγραμμα “Welcome to my School!”.


Σκοπός της πρώτης φάσης τού έργου ήταν να παρουσιάσουν οι μαθητές το Σχολείο τους σε άλλα 10 διαφορετικά σχολεία τής Ευρώπης (από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Εσθονία), με ένα βίντεο που έπρεπε να σκηνοθετήσουν οι ίδιοι και στο οποίο καλούνταν επίσης να πρωταγωνιστήσουν. Στόχος τού βίντεο ήταν οι μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων να ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους στους διαφόρους χώρους τού σχολείου τους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ώστε να μπορέσουν να επισημάνουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ τους και να γνωρίσουν τους συμμαθητές τους καλύτερα. Χρησιμοποιώντας την Αγγλική ως γλώσσα επικοινωνίας οι μαθητές τού Αρσακείου, με αυθορμητισμό και δημιουργικότητα, εργάστηκαν για την υλοποίηση τού απαιτητικού αυτού έργου, την ολοκλήρωση του οποίου μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.
Στη δημιουργία τού βίντεο συμμετείχαν 13 μαθητές, τους οποίους καθοδήγησε η καθηγήτριά τους των Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.