e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τον Μάρτιο 2016, οι μαθητές των τμημάτων Αγγλικών των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Άννας Οικονόμου, ολοκλήρωσαν τη δεύτερη φάση τού έργου e-Twinning με τίτλο “Cool Κids”, στο οποίο συνεργάζονται με σχολεία από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τουρκία.
Αρχικά, μέσα από τα εργαλεία τού Τwinspace που προσφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα τού e-Twinning, οι μαθητές αντάλλαξαν πληροφορίες για τις χώρες και τα σχολεία τους. Μετά, φιλοτέχνησαν για το κοινό έργο τους διάφορα λογότυπα ανά σχολείο και ψήφισαν το καλύτερο (εδώ). Τέλος, φιλοτέχνησαν εορταστικές κάρτες και αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο μέσω διαδικτύου και ταχυδρομείου.
Στη δεύτερη φάση τού έργου, κάθε συνεργαζόμενο σχολείο όφειλε να αποδείξει ότι οι μαθητές του είναι επάξια “Cool Kids”, διότι φροντίζουν τα ζώα ή συμπαραστέκονται σε ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες στιγμές. Επίσης, οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης αντάλλαξαν με τους Γάλλους μαθητές σχόλια και ανατροφοδότηση σχετικά με τις προσωπικές εργασίες και τις παρουσιάσεις τους(εδώ).
Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη τού έργου “Cool Kids” σε παλιότερη ανάρτηση εδώ.