e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου 2016 στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Οικονομία κι Εγώ», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) /Junior Achievement Greece, με τη συνεργασία τού Υπουργείου Παιδείας.


24 μαθητές τού Γ΄1 τμήματος ενεπλάκησαν βιωματικά στην επιχειρηματικότητα και διεύρυναν τους ορίζοντές τους στην επιλογή τής μελλοντικής τους σταδιοδρομίας, αποκτώντας βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας έμαθαν να αναγνωρίζουν τον ρόλο τους στη μελλοντική αγορά εργασίας, να παρουσιάζουν θετικά τον εαυτό τους, να προσεγγίζουν με επιτυχία μια μελλοντική συνέντευξη πρόσληψης σε εργασία, να συντάσσουν ατομικό και οικογενειακό προϋπολογισμό, να εξοικειώνονται με την έννοια τής επένδυσης και τής κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών. Συζήτησαν με ένα στέλεχος τής Εθνικής Τράπεζας, αντάλλαξαν απόψεις, ήρθαν σε επαφή με την πραγματική ζωή στην αγορά εργασίας και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό στίβο. Ακόμη, εντόπισαν ευκαιρίες επένδυσης, καταχώρισαν τις συναλλαγές τους, "αγόρασαν" και "πούλησαν" μετοχές και ενημερώθηκαν για τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμών και το τι πρέπει να προσέχουν.
Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι  απέκτησαν πολλές νέες ιδέες και όρεξη να συνεχίσουν την πορεία τους στην επιχειρηματικότητα και στις επόμενες σχολικές βαθμίδες.
Τον συντονισμό τού προγράμματος «Οικονομία και Εγώ» επιμελείται για τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Junior Achievement.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη σχολική τάξη από τη σύμβουλο εθελόντρια και στελέχος τής Εθνικής Τράπεζας κ. Θεοδώρα Δήμκου και με τη συμβολή και αρωγή τής καθηγήτριας Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής κ. Αναστασίας Πιλωνά, μέσα σε 6 διδακτικές ενότητες.