e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή τον εορτασμό τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 δεκατρείς μαθητές τής Γ΄ τάξης τού τμήματος Αγγλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Κατερίνας Κυριακίδου, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη, μέσω Skype, με συμμαθητές τους από σχολεία οχτώ ευρωπαϊκών χωρών: Σερβίας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας και Ιταλίας.
Οι μαθητές που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-twinning με τίτλο "We all speak the same language", στο οποίο συμμετέχει και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα 32 σχολεία τής Ευρώπης ως συνεργάτες.
Στο πλαίσιο τού προγράμματος αυτού οι μαθητές δημιούργησαν μια ενότητα συνεργατικών δραστηριοτήτων για τον εορτασμό τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, πρώτη από τις οποίες ήταν και η τηλεδιάσκεψη. Η τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τους συμμαθητές τους από το e-twinning πρόγραμμα, τη συγγραφή ποιήματος μέσω τού συνεργατικού εργαλείου Τitanpad και τη ζωντανή ψηφοφορία μέσω Tricider για την επιλογή τού καλύτερου τίτλου για το ποίημα τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Η διαδικτυακή αυτή επικοινωνία ενθουσίασε τους μαθητές όλων των τάξεων των συνεργαζόμενων σχολείων που δήλωσαν πως ανυπομονούν για την επόμενη τηλεδιάσκεψη.
Δείτε τις ετικέτες εδώ