e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού μεσαίου και προχωρημένου τμήματος Γερμανικών τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Ελευθερίας Κωνσταντινίδου, συμμετέχουν τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο έργο e-Twinning με τίτλο “Deutsch mit Klee”.
Τα παιδιά γράφουν την πορεία τής εκπόνησης τού προγράμματος: 
"Αρχικά, αξιοποιώντας τα εργαλεία τού Τwinspace που προσφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα τού e-Twinning και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Quiver, δημιουργήσαμε ένα σύντομο φιλμάκι με το οποίο συστηθήκαμε στους συμμαθητές μας από τα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία και παρουσιάσαμε τις συνήθειες και την καθημερινότητά μας, ώστε να αναπτυχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας.
Στη συνέχεια, ετοιμάσαμε ομαδικά έναν τουριστικό οδηγό, πόλο έλξης ίσως και για κάποιους επίδοξους τουρίστες τής χώρας μας, παρουσιάζοντας αξιοθέατα και φωτίζοντας μαγευτικές γωνιές τής πόλης μας, της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη δική μας ματιά και με περιγραφές στη γερμανική γλώσσα. Μέσα από την αμοιβαία ανταλλαγή βίντεο και εικόνων, ταξιδέψαμε σε τόπους που δεν γνωρίζαμε και ευχηθήκαμε κάποτε να ζήσουμε από κοντά τη μαγεία και τη γοητεία αυτών των ευρωπαϊκών χωρών και των ανθρώπων τους. Μακάρι και το δικό μας βίντεο να αποτελέσει πόλο έλξης, έστω και για έναν μελλοντικό επισκέπτη τής χώρας μας.
Το τρίτο βήμα τού προγράμματος περιελάμβανε την παρουσίαση τού Σχολείου μας μέσω flipagram. Η διαδικτυακή ανάρτηση φωτογραφιών τής σχολικής μας καθημερινότητας, των αθλητικών εκδηλώσεων και των χώρων διδασκαλίας ενθουσίασε τους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Κάθε συνεργαζόμενο σχολείο ανέλαβε να φιλοτεχνήσει ένα λογότυπο, ώστε μέσα από το σύνολο των δημιουργημάτων να επιλεγεί τελικά το επίσημο λογότυπο τού κοινού μας έργου και προγράμματος. Δείτε εδώ κάποιες από τις προτάσεις τού Σχολείου μας.
Εν όψει των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς, ανταλλάξαμε με δημιουργικούς τρόπους ευχές για παγκόσμια ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών. Έτσι φιλοτεχνήσαμε εορταστικές κάρτες και στείλαμε τις θερμότερες ευχές μας για τον καινούργιο χρόνο μέσω ταχυδρομείου και διαδικτυακά. Επίσης, δημιουργήσαμε το δικό μας σταυρόλεξο με χριστουγεννιάτικο λεξιλόγιο (Weihnachtsrätsel), ενώ παράλληλα ανταλλάξαμε χριστουγεννιάτικες συνταγές και τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ρυθμούς τής Πολωνίας, τής Ουκρανίας και τής Κροατίας, χρησιμοποιώντας την εθνική γλώσσα των συνεργαζόμενων σχολείων.
Κάπως έτσι κλείσαμε δημιουργικά τον πρώτο κύκλο των εργασιών μας για το πρόγραμμα e-Twinning, αναμένοντας μετά τις γιορτές να επικοινωνήσουμε ξανά με τους νέους μας φίλους."