e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 η γραμματέας τού Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου τού Σχολείου μας Ελένη Όψιμου και το μέλος του Νίκος Σαρρής έλαβαν μέρος, εκπροσωπώντας τη μαθητική μας κοινότητα, στη 2η εικονική γενική συνέλευση με θέμα «Λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων στα σχολεία», που συνδιοργάνωσαν ο Συνήγορος τού Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος και τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ).
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πολλούς συμμαθητές τους από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τής Θεσσαλονίκης, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τον ρόλο των μαθητικών κοινοτήτων στα σχολεία, να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώμες και προτάσεις.
Η συνάντηση είχε τρία μέρη: στην αρχή ένα επικοινωνιακό παιχνίδι γνωριμίας των συμμετεχόντων μαθητών, μετά συζήτηση των ζητημάτων σε τέσσερεις ομάδες και στο τέλος γενική συνέλευση, στην οποία τέθηκαν τα πορίσματα των ομάδων.
Τον Νίκο και την Ελένη συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Νάνσυ Πιλωνά και Αλέξης Αλεξίου.
Αξίζει να αναφερθούν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συνάντηση αυτή οι μαθητές μας:
«Ήταν πολύ ωραίο που βρεθήκαμε με συνομηλίκους μας συμμαθητές άλλων σχολείων, για να συζητήσουμε για τα σχολεία μας και τις μαθητικές τους κοινότητες. Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό. Βεβαίως η πίεση χρόνου δεν επέτρεψε την αναλυτική έκθεση των προβλημάτων. Τέτοιες επαφές με συμμαθητές μας από άλλα σχολεία αναβαθμίζουν πάντα την εκτίμησή μας για το Αρσάκειο Γυμνάσιο όπου φοιτούμε, καθώς ψάχναμε να βρούμε προβλήματα για να αναφέρουμε στις ομάδες μας και δεν βρίσκαμε… Πάντως θα προτείνουμε στο Σχολείο μας τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων όλης τής μαθητικής μας κοινότητας, στην οποία κάθε μαθητής θα έχει τη δυνατότητα λόγου. Με τους άλλους μαθητές που γνωριστήκαμε ανταλλάξαμε τηλέφωνα και υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την επαφή για αμοιβαία ενημέρωση σε σχέση με τη σχολική μας ζωή.»