e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Για τα παιδιά τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης οικείωση τής γνώσης κατά τη διάρκεια τής μαθησιακής διαδικασίας σημαίνει ότι ενεργοποιούνται, συμμετέχουν, δημιουργούν. Έτσι, στις 22 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου 2017 οι μαθητές τής Α΄ τάξης, στο μάθημα τής Οικιακής Οικονομίας και ειδικότερα με αφορμή την ενότητα «Αγωγή Υγείας και πρόληψη ατυχημάτων» έκαναν πράξη το παραπάνω τρίπτυχο μέσα από δύο δράσεις.
• Η πρώτη δράση αφορούσε στην προσομοίωση, σε εικονικό περιβάλλον υπολογιστών, στην κυκλοφοριακή αγωγή, στις πρώτες βοήθειες και στην πρόληψη ατυχημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους εκπαιδευτικούς ιστοτόπους τού βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και τής εκπαιδευτικής τηλεόρασης.
• Η δεύτερη δράση αφορούσε στην παρασκευή προϊόντων ατομικής υγιεινής. Συγκεκριμένα, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, παρασκεύασαν με αγνά υλικά αντισηπτικό χεριών, απολεπιστικό, υγρά μαντηλάκια, σαπούνια και ενυδατικό χειλιών.
Υπεύθυνη τής δράσης ήταν η καθηγήτρια κ. Χρύσα Δανιηλίδου, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή τού παρασκευαστή τού εργαστηρίου των Σχολείων κ. Δημήτρη Μπατγίδη, καθώς και τής εκπαιδευτικού κ. Βενετίας Aποστολοπούλου για τις ιδέες της στην παρασκευή των παραπάνω προϊόντων.