e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας «Ανοιχτό Σχολείο – Ζωντανό Σχολείο» που συνδιοργάνωσε με το Λύκειο, άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί πλήθος γονέων και μαθητών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες τής εκπαιδευτικής κοινότητας των Αρσακείων.
Μικροί και μεγάλοι μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ρητορικά αγωνίσματα και παιχνίδια, σε πειράματα Χημείας και Βιολογίας που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, να παρακολουθήσουν επιδείξεις τού Ομίλου Ρομποτικής και Forensics (αγγλική δικανική ρητορική), αλλά και να παίξουν στο mind trap, ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ετοίμασαν οι μαθητές τού τμήματος Γερμανικών με την επίβλεψη των καθηγητριών τους. Καθώς η μέρα ήταν ηλιόλουστη, πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μαθητών τής Στ΄ τάξης Δημοτικού και τής Α΄ τάξης Γυμνασίου στο εξωτερικό γήπεδο, ενώ διοργανώθηκαν και αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ.
Κατά τη διάρκεια τού δίωρου μαθητές τού τμήματος Γαλλικών προσέφεραν κρέπες και άλλες λιχουδιές στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, φτιαγμένες από τους ίδιους.
Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών τής Στ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν από διευθυντές και καθηγητές τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου για τις θετικές προκλήσεις και προοπτικές που ανοίγονται με τη μετάβαση των παιδιών τους στον νέο κύκλο σπουδών και μαθητείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης, καθώς και για τη λειτουργία των Απογευματινών Ομίλων.
Οι δραστηριότητες τού «Ανοιχτού και Ζωντανού Σχολείου» ολοκληρώθηκαν με τον πιο μελωδικό τρόπο: την τελική πρόβα τού μουσικού σχήματος Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου και Αποφοίτων, ενόψει τής συμμετοχής του στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.