e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης εορτή για την εθνική επέτειο τής 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα «Μορφές και στιγμές μεγαλείου και θυσίας: Γρηγόριος ο Ε΄, Παπαφλέσσας, Μεσολόγγι».
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το μαρτύριο και η θυσία τού Πατριάρχη τής Επανάστασης Γρηγορίου τού Ε΄, ο αγώνας μέχρις εσχάτων τού ηρωικού Παπαφλέσσα απέναντι στα πάνοπλα πολυάριθμα στίφη τού Ιμπραήμ, η περήφανη πολύμηνη αντίσταση και η πάλη των υπερασπιστών τού Μεσολογγίου, όχι μόνο με τους πολιορκητές τής ιερής τους πόλης αλλά και με τις κακουχίες, τις στερήσεις και την δελεαστική ομορφιά τής ανοιξιάτικης φύσης, όλα αυτά αναδείχθηκαν με παραστατικό και συγκινητικό τρόπο μέσα από τα κείμενα, τις προβολές, τα ποιήματα και τα τραγούδια που απέδωσαν με εξαιρετική επιτυχία οι μαθητές τής Β΄ τάξης που ανέλαβαν την γιορτή.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής τού Γυμνασίου κ. Αθανάσιος Νευροκοπλής, ο οποίος αναφέρθηκε στον διπλό εορτασμό και τον συμβολισμό τής ημέρας και συνεχάρη ξεχωριστά όσους συνέβαλαν στην επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος. Παρόντες ήταν και οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου, ενώ με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση και η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρ Αικατερίνη Ιωακειμίδου, η οποία και συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές για την άψογη εκτέλεση, την πιστότητα στην ιστορική αλήθεια και την ανάδειξη σημαντικών πτυχών τής Ιστορίας.
Την επιμέλεια τής γιορτής και την ευθύνη τής προετοιμασίας των μαθητών (κείμενα, απαγγελίες) είχαν οι φιλόλογοι, κ. Σωσσάνα Καρανάσιου και Ελένη Κόντα, ενώ τής χορωδίας και τής ορχήστρας η μουσικός τού Σχολείου κ. Αναστασία Γκίνη.
Αναλυτικά τα ονόματα των μαθητών που πήραν μέρος αναφέρονται στο αναρτημένο πρόγραμμα τής γιορτής.