e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Twinning μέσω ενός συνεργατικού έργου με τίτλο "We all speak the same language - Online magazine" με μεγάλη επιτυχία.


Στο έργο αυτό οι μαθητές μας συνεργάσθηκαν με συμμαθητές τους από 31 σχολεία τής Ευρώπης (από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Γεωργία, την ΠΓΔΜ, την Ουκρανία και τη Ρουμανία) με στόχο να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό ψηφιακό online περιοδικό με θέματα ποικίλης ύλης που αγγίζουν τα ενδιαφέροντά τους.
Το έργο διήρκησε μέχρι τον Ιούνιο τού 2017 και το αποτέλεσμα τής προσπάθειας των μαθητών ήταν συνεργατικές εργασίες των μαθητών πάνω σε θέματα όπως η σχολική ζωή, το ιδανικό σχολείο, το διαδίκτυο, η χρήση τού υπολογιστή (πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα), τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίου περιπέτειας σε ψηφιακή μορφή, η αξιοποίηση τού ελεύθερου χρόνου, τα σύγχρονα είδωλα κ.ά.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε διεθνικές ομάδες μέσα στις οποίες κλήθηκαν να εργαστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό online περιοδικό.
Μέσα από το έργο αυτό οι μαθητές έμαθαν να συνεργάζονται δημιουργικά, να είναι ανεκτικοί, ανέπτυξαν τη δημιουργική τους σκέψη, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και απέκτησαν νέες εμπειρίες και φιλίες μέσα από την επαφή τους με τα σχολεία των άλλων ευρωπαϊκών χώρων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου σε συνεργασία με μαθητές των τριών τάξεων τού Λυκείου.
Το πρόγραμμα συντόνισε και υλοποίησε η καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.

 

Εδώ μπορείτε να μπείτε στο blog τού Σχολείου.