e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μαζί με γονείς και καθηγητές τους, πήραν μέρος στη δράση «Βραδιά τού Ερευνητή», που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο Μέγαρο Μουσικής.
H «Βραδιά τού Ερευνητή» είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2005 με πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή τού Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη, σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις. Μέσω τής αλληλεπίδρασης με τους ερευνητές, με την παρουσίαση των βραβευμένων ερευνητικών αποτελεσμάτων και την ανάδειξη τής προστιθέμενης αξίας τής έρευνας για την κοινωνία, η «Βραδιά Ερευνητή» στοχεύει στην προώθηση τού επαγγέλματος τού ερευνητή ως μια πιθανή καριέρα για τους νέους.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, να παρακολουθήσουν μουσικοεπιστημονικά δρώμενα και διαδραστικά πειράματα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, να γοητευτούν και να χαρούν από τη μαγεία τής επιστήμης.