e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Συμβούλιο τής Ευρώπης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε το 2001 την 26η Σεπτεμβρίου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών», με στόχο την ενημέρωση τού κοινού για τη γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία της Ευρώπης, καθώς και για τη σημασία τής εκμάθησης των ξένων γλωσσών.
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουν την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών» επισκέφθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 το Ινστιτούτο Goethe, όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα την πολυγλωσσία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές που διδάσκονται Γαλλικά και Γερμανικά από όλα τα σχολεία τής Βορείου Ελλάδος. Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα με δημιουργικές πολυγλωσσικές δραστηριότητες στην αυλή τού Ινστιτούτου, γλωσσικά παιχνίδια στο αμφιθέατρο, μουσική και χορό και δοκίμασαν παραδοσιακές γερμανικές λιχουδιές (Brezel), τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ημέρα τής ευρωπαϊκής πολυγλωσσίας.
Στη διδακτική επίσκεψη τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Ιουλία Γάτσου, Όλγα Γιώτη, Σοφία Καρασάββα και οι καθηγήτριες Γερμανικών κ. Χρυσάνθη Αλεξάνδρου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Forster.