e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με το 1ο βραβείο τιμήθηκε η συμμετοχή μαθητών τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με συλλογική εργασία τους στον μαθητικό διαγωνισμό «Τροφή με Σκέψη», ο οποίος διοργανώθηκε από τον Όμιλο Σερρών για την UNESCO.
Σκοπός τού διαγωνισμού ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για το «οικολογικό αποτύπωμα» και την οικολογική επιβάρυνση που επιφέρουν οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές, αλλά και να προωθήσουν αυτές τις γνώσεις τους σε συνομηλίκους τους.
Οι μαθητές μας μέσα από την εργασία τους, την οποία προετοίμασαν στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Οικιακής Οικονομίας, πρότειναν τρόπους μείωσης τού οικολογικού αποτυπώματος, και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το θέμα.
Ενδεικτικά σημειώνονται η αναφορά που έγινε στο 4ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο (25 - 26 Απριλίου 2015), στο πλαίσιο διεξαγωγής ρητορικού αγωνίσματος με θέμα «Είναι πλέον αργά να αποτρέψουμε την οικολογική καταστροφή;», καθώς και οι αναρτημένες εργασίες (με κείμενα, ζωγραφιές, κατασκευές και παρουσιάσεις) των μαθητών στο ιστολόγιο τού Σχολείου.
Αξίζει να τονιστεί ότι τα οφέλη από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν πολύ περισσότερα από το 1ο βραβείο, καθώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Οικιακής Οικονομίας κ. Χρύσας Δανιηλίδου, κινητοποιήθηκαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα τού οικολογικού αποτυπώματος. Κυρίως, όμως, ενδυνάμωσαν την πεποίθηση και τη στάση τους για διατροφικές επιλογές «πιο υγιεινές, πιο φιλικές προς το περιβάλλον και περισσότερο οικονομικές».