e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το e-twinning έργο με τίτλο «X-CHANGE».
Το έργο είχε στόχο την καλλιέργεια δημιουργικής επικοινωνίας μαθητών από 13 διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης. Τα σχολεία τα οποία συνεργάστηκαν για την εκπόνησή του, ήταν από το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Αρμενία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Tο αποτέλεσμα της προσπάθειας των μαθητών ήταν η εκπόνηση διεθνικών συνεργατικών παρουσιάσεων πάνω σε θέματα (όπως η επιστήμη, η διατροφή, η διασκέδαση, το σχολείο) που διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής (lifestyle), και  η καταγραφή και μεταξύ τους σύγκριση για το πώς ήταν αυτά στο παρελθόν, πώς είναι σήμερα και πώς φανταζόμαστε ότι θα είναι στο μέλλον. Επιπλέον οι μαθητές έκαναν έρευνα και εκπόνησαν εργασίες σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά των συμμετεχόντων χωρών.

Το έργο σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή E-Τwinning ήταν πολύ δημιουργικό και διέθετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο, όπως ενεργή συμμετοχή των μαθητών, αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, άριστη οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες, αξιολόγηση και διάχυση. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές/τριες της Α', Β' και Γ' Γυμνασίου, από τμήματα Αγγλικών στα οποία διδάσκει η καθηγήτρια κα Κατερίνα Κυριακίδου.

Συγχαρητήρια πολλά στους μαθητές μας και τους ευχόμαστε πολλές επιτυχίες σε  e-twinning προγράμματα και στο μέλλον!