e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η κ. Αναστασία Γκίνη, καθηγήτρια Μουσικής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Επιμόρφωσης, που διοργάνωσε το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) σε συνεργασία με το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Παιδαγωγικού Έργου των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Ελευθέριο Βέτσιο κλάδου ΠΕ02.

Με βάση τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY εδώ και 35 χρόνια, οι επιμορφωτές του CTY Greece μοιράστηκαν πρακτικές ιδέες και διδακτικές τεχνικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ενθουσιασμού των μαθητών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν τρόποι μεταφοράς των παραπάνω στρατηγικών σε μια τυπική σχολική τάξη, όπου συναντούμε μαθητές με διαφορετικό μαθησιακό προφίλ και ποικίλων ακαδημαϊκών δυνατοτήτων. Επίσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναγνωριστούν τέτοιοι μαθητές στις τάξεις τους.

Το Εργαστήριο περιλάμβανε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες και, ως εκ τούτου, υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο ομάδες: θεωρητικών–ανθρωπιστικών μαθημάτων και θετικών-τεχνολογικών μαθημάτων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.