e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Πολιτικής Παιδείας, με καθηγήτρια την κ. Μαρία-Αμαλία Βέργουλα, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν ομιλία από τον κ. Λεωνίδα Μαδεμλή, διευθυντή παραγωγής στην εταιρεία ΧΡΥΣΟ FOODS A.E.
Κατά την παρουσίαση με τίτλο «Διοίκηση παραγωγής, ἐλεγχος ποιότητας, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία» ο ομιλητής εξήγησε με πρακτικό τρόπο στους μαθητές τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης, τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει και τον τρόπο σκέψης πίσω από έννοιες όπως η καινοτομία και η παραγωγικότητα. Ακολουθώντας συμμετοχική προσέγγιση, ο κ. Μαδεμλής έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να μπουν στη λογική τής διοίκησης μιας επιχείρησης και να διευρύνουν τις γνώσεις που παρέχονται σε θεωρητικό επίπεδο στο μάθημα τής Πολιτικής Παιδείας.
Οι μαθητές είδαν φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις παραγωγής τής εταιρείας, μαθαίνοντας παράλληλα τα στάδια άσκησης ποιοτικού ελέγχου και τη θεωρία τού Κύκλου Συνεχούς Βελτίωσης ως εργαλείου για τη διασφάλιση ποιότητας. Τέλος, μπόρεσαν οι ίδιοι να ασκήσουν ένα είδος ποιοτικού ελέγχου, δοκιμάζοντας εκλεκτά κεράσματα τής εταιρείας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την εκπαιδευτική εποπτεία τού Σχολικού Συμβούλου των Οικονομολόγων κ. Δημητρίου Μυλωνά στο Αμφιθέατρο τού Λυκείου.