e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με πολύ κέφι και με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκίνησε το πρωί τής Πέμπτης 19 Μαρτίου 2015 η τριήμερη περιβαλλοντική εκδρομή τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης στην Ανατολική Μακεδονία, με τελικό προορισμό την Καβάλα. Αρχικά, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή τής Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, και ξεναγήθηκαν στον ναό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο τού μοναστηριού, που αποτέλεσε εθνικό και θρησκευτικό κέντρο ολόκληρης τής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια των εθνικοαπελευθερωτικών πολέμων των Ελλήνων.
Στη συνέχεια κατέληξαν στην Καβάλα, όπου περιηγήθηκαν στο όμορφο λιμάνι, το Κάστρο, το Ιμαρέτ και  τις Καμάρες. Το βράδυ, βέβαια, ακολούθησε και η απαραίτητη νυχτερινή διασκέδαση.
Την επόμενη μέρα τους περίμενε μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου θαύμασαν το αρχαίο θέατρο, τα ερείπια τής Ρωμαϊκής Αγοράς, τα απομεινάρια τής  Εγνατίας Οδού και τη «φυλακή» τού Αποστόλου Παύλου. Ακολούθησε φαγητό και βόλτα στην αγορά τής πόλης τής Καβάλας.
Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, η οποία θα μείνει αξέχαστη σε όλους, παρά τις όποιες αντιξοότητες.
Στην εκδρομή αυτή τους μαθητές τής Α΄ Λυκείου συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Α. Βουλγαράκη, Σ. Χαριτίδου και Ι. Αναγνώστου.