e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό γιορτάστηκε εφέτος το Halloween στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.
Οι μαθητές έμαθαν ότι η λέξη Halloween προέρχεται από το All-hallow-eve, δηλαδή παραμονή τού “All Hallows’ Day” ή All Saints’ Day γιορτή των Αγίων Πάντων) που είναι την 1η Νοεμβρίου, ενώ ως γιορτή το Halloween συνδέεται άμεσα με την επικοινωνία με τους νεκρούς. Οι ρίζες τού Halloween, σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές, βρίσκονται στην παγανιστική γιορτή Samhain ή Samuin, η οποία γιορταζόταν αρχικά από τους Κέλτες στην Ιρλανδία και στην Αγγλία, ενώ με την πάροδο των χρόνων και μέσω των μεταναστών η γιορτή έφτασε στην Αμερική. Σήμερα γιορτάζεται σε διάφορες χώρες, όπως στην Ιρλανδία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Πουέρτο Ρίκο και την Αυστραλία.
Γιορτάζοντας το Halloween, οι μαθητές τού τμήματος των Αγγλικών τής Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκτενή έρευνα σχετικά με την προέλευση τής γιορτής, μελέτησαν τα έθιμα τής ημέρας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής, στον Καναδά και στην Αυστραλία, επέλεξαν αποσπάσματα ταινιών και μουσικά κομμάτια εναρμονισμένα με το πνεύμα τής ημέρας και ολοκλήρωσαν τον εορτασμό με το παραδοσιακό έθιμο “Τrick or treat?”.
Τους μαθητές καθοδήγησε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.