e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Tην Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές τής τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, τού τμήματος Αγγλικών τής κ. Κατερίνας Κυριακίδου, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με Δανούς συνομήλικους μαθητές από το λύκειο Sønderrisskolen, στη Δανία.
Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Τwinning, με τίτλο "Christmas Carols, Ε-cards and Photos around Europe!", το οποίο ίδρυσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης και προσέλκυσε 46 σχολεία τής Ευρώπης ως συνεργάτες.
Μέσα στο πλαίσιο τού προγράμματος αυτού, οι μαθητές μαθαίνουν για τα ήθη και έθιμα των διαφόρων χωρών, τα οποία σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για μια ολόκληρη ώρα με τους Δανούς συμμαθητές τους, αναλύοντας θέματα που αφορούσαν στο σχολικό τους πρόγραμμα, στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, στο κλίμα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κάθε χώρα, στη χρήση των social media και των τεχνολογικών gadgets στην καθημερινότητά τους και στα γιορτινά ήθη και έθιμα των δύο χωρών.
Η διαδικτυακή αυτή επικοινωνία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές και των δύο συνεργαζόμενων σχολείων, που δεν δίστασαν να όρισουν επόμενη τηλεδιάσκεψη αμέσως μετά τις γιορτές.