e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 27 Ιανυαρίου 2016 οι μαθητές τής Α΄και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλνικης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Παλιά και νέα επαγγέλματα που συνδέονται με την Ιστορία και τον Πολιτισμό τής Θεσσαλονίκης» επισκέφθηκαν παραδοσιακούς επαγγελματικούς χώρους στο ιστορικό κέντρο τής πόλης, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες τού προγράμματος καθηγήτριες κ. Πιλωνά Αναστασία και Δεμίρη Βασιλική. Tην ξενάγηση ανέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Σφήκας, ξεναγός και δημοσιογράφος τής Unesco, πολύτιμος οδηγός στη διαδρομή αυτή, που αποκάλυψε πραγματικά κρυμμένες όψεις και μυστικά τής πόλης μας.
Η ξενάγηση ξεκίνησε από το Μπέη Χαμάμ και τη Ρωμαϊκή Αγορά, συνεχίστηκε στο Μπιτ Παζαρ (μικρή αγορά), στο Μπεζεστένι (κλειστή αγορά), στην αγορά Καπάνι και Μοδιάνο και στο Γιαχουντι Χαμάμ. Η ιστορία τής πόλης και η εξέλιξη των επαγγελμάτων παρουσιάστηκε μέσα από τις παραδοσιακές αγορές τής πόλης.
Τέλος, στην πλατεία Ελευθερίας έγινε αναφορά όχι μόνο στα επαγγέλματα που αναπτύσσονταν στην περιοχή αλλά και στα περίτεχνα κτήρια τής πλατείας.
Ήταν μια βόλτα ανέλπιστη σε μέρη οικεία που προσέφερε μια διαφορετική και διδακτική διάσταση στην επαφή με την πόλη.