e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των Ημερών Σταδιοδρομίας, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 δύο ομάδες τελειόφοιτων μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν την εκδήλωση «Μαθαίνω πριν σπουδάσω». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) τής Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Διασύνδεσης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών Γ΄ τάξης των λυκείων για τα τμήματα τού ΠΑ.ΜΑΚ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη Δ.Ε.Π. από όλα τα Τμήματα τού ΠΑ.ΜΑΚ., προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα σπουδών κάθε Τμήματος και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.
Την πρώτη ημέρα, η ενημέρωση αφορούσε στα τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Οι καθηγητές επεσήμαναν τους βασικούς στόχους των τμημάτων, τα προγράμματα σπουδών και τις υποχρεώσεις των φοιτητών. Μίλησαν για τα μεταπτυχιακά κάθε τμήματος, καθώς και τις ομοιότητες και τις διαφορές του από τα άλλα τμήματα. Ακόμη, εκπρόσωποι των φοιτητών μίλησαν για τη ζωή στο πανεπιστήμιο και τα διάφορα προγράμματα και προοπτικές που δίνονται στους φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Τη δεύτερη ημέρα, οι μαθητές τού Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών παρακολούθησαν την ενημέρωση για τα τμήματα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Οι αρμόδιοι καθηγητές ανέπτυξαν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε τμήματος και έλυσαν τις απορίες των μαθητών για μαθήματα, μεταπτυχιακές σπουδές και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει κάθε τμήμα, αλλά και σε άλλες διεξόδους που μπορεί να υπάρχουν κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των σπουδών. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η ζωντανή παρουσίαση από φοιτητές των τμημάτων για την εμπειρία τους από τις σπουδές στο ΠΑ.ΜΑΚ. και τις διάφορες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν.
Οι μαθητές χαρακτήρισαν εποικοδομητική την ενημέρωση αυτή, διαφωτιστική για πολλές απορίες τους σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών των διαφόρων Τμημάτων τού ΠΑ.ΜΑΚ., αλλά και κατατοπιστική για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Α. Πιλωνά, Ι. Αναγνώστου, Μ. Βέργουλα και Ε. Κόντα.