e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με το τέλος τής σχολικής χρονιάς οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τη διαδρομή και το έργο τους.
Έτσι, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, οι Κατερίνα Γιαννιώτου, Ελευθερία Δρούτσα, Ελισάβετ Δρούτσα, Αγγελική Ιωαννίδου και Ελένη-Βασιλική Καμαριάρη τής Β΄ Λυκείου παρουσίασαν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Θεσσαλονίκης την εργασία με τίτλο: «Τα Αρσάκεια Σχολεία τής Φ.Ε. Από την Οικοκυρική Σχολή στα Αρσάκεια Σχολεία τής Θεσσαλονίκης». Η εργασία εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ Παρουσίασης Πολιτιστικών Προγραμμάτων τού 2016, που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τίτλο: "Τοπικά Θεματικά Δίκτυα: Βιογραφίες Σχολείων".
Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο φιλόλογος κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος, με τη συνεργασία τής φιλολόγου κ. Γεωργίας Νάνου και της καθηγήτριας Γερμανικών κ. Χρυσάνθης Αλεξάνδρου.
[http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2016/05/blog-post_14.html]
Την Πέμπτη 15 Απριλίου  2016 η Νάνσυ Πιλωνά, οικονομολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εκπροσώπησε στη γιορτή Αγωγής Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, την ομάδα μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου, που συμμετείχε στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα "Το άγχος: Αίτια και συνέπειες στους μαθητές τής Γ΄Λυκείου. Τεχνικές διαχείρισης".
Η εμπειρία από το πρόγραμμα αναδείχθηκε παραστατικά μέσα από μια αφίσα που αποτύπωνε τις ποικίλες δραστηριότητες των μαθητών  τής ομάδας. Την αφίσα, που στηρίχτηκε στις εργασίες των μαθητών που βρίσκονται αντιμέτωποι με το άγχος για το μέλλον που τους επιφυλάσσεται, επιμελήθηκε η κ. Μπία Σφυρίδου, καθηγήτρια Πληροφορικής [http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2016/05/blog-post_8.html]
Για την προβολή των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, που υλοποιούνται σε σχολεία τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώθηκε ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων που ολοκληρώθηκαν σε σχολεία ευθύνης τού υπ.ΣΕΠ κ.Κωνσταντίνου Τσαπουρνά, στο αμφιθέατρο τού Κέντρου Πολιτισμού τού Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016. Στην εκδήλωση αυτή προσκλήθηκε η ομάδα μαθητών τής Α΄και Β΄ Λυκείου τού Σχολείου μας που εκπόνησε στο πλαίσιο τής Αγωγής Σταδιοδρομίας πρόγραμμα με θέμα "Παλιά και νέα επαγγέλματα που συνδέονται με την ιστορία και τον πολιτισμό τής Θεσσαλονίκης", με την καθοδήγηση τής φιλολόγου κ. Βασιλικής Δεμίρη και τής οικονομολόγου κ. Αναστασίας Πιλωνά.
Οι μαθήτριες τής Β΄Λυκείου Γιάκα Ιωάννα, Σταυροπούλου Κατερίνα και Τοτοκώτση Αναστασία ανέλαβαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο Αρσάκειο Λύκειο [http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2016/05/blog-post_9.html].
Τα περιβαλλοντικά προγράμματα, που εκπονήθηκαν στο Σχολείο, ολοκληρώθηκαν με την εκδρομή στο Νυμφαίο για την Α΄Λυκείου [υπεύθυνοι οι καθηγητές κ. Νίκος Γκριμπίζης (ΠΕ11), Νίκος Καβαρδίνας (ΠΕ04), Παρασκευή Κανελλοπούλου (ΠΕ03) και Σοφία Χαριτίδου (ΠΕ02)] και στην Κέρκυρα για τη Β΄Λυκείου [υπεύθυνοι οι φιλόλογοι κ. Αντωνία Βουλγαράκη και Ελένη Κόντα και ο φυσικός κ. Κώστας Χρυσοβέργης], ενώ το πρόγραμμα «Εθελοντισμός-Κοινωνική Δράση», με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Αριστέας Τσιακάλου (ΠΕ01), Ιφιγένειας Αναγνώστου (ΠΕ02) και Χρυσάνθης Αλεξάνδρου (ΠΕ07), συντόνισε στη διάρκεια όλης τής χρονιάς πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.
Τέλος, το πολιτιστικό πρόγραμμα «Από-τύπωμα: ένα ηλεκτρονικό περιοδικό» μαθητών τής Α΄Λυκείου, που συντόνιζαν οι φιλολογοι κ. Σοφία Χαριτίδου, Ελένη Κόντα και Ιφιγένεια Αναγνώστου, δεν έπαψε να καταγράφει και να προβάλλει τις σκέψεις και τις εντυπώσεις των παιδιών με διάθεση κριτική, αλλά και εύθυμη [www.apo-typoma.blogspot.gr].