e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Αναστασιάδης και Ηρακλής Βελητσκάκης συμμετείχαν στη δράση Highschool Engineering που συνδιοργάνωσε το Πολυτεχνείο και το ΚΕΣΥΠ.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές συμμετείχαν σε workshops που οργάνωσαν και υλοποίησαν καθηγητές και φοιτητές διαφόρων τμημάτων τού Πολυτεχνείου στο 2ο ΓΕ.Λ. Καλαμαριάς από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Ο Αλέξανδρος συμμετείχε στο θεματικό project «Αστική ανάπλαση» και ο Ηρακλής στο «Ice Breaking / Mental Mapping». Για την υλοποίηση τού project τους οι δύο μαθητές προσέγγισαν τομείς και δοκίμασαν μεθόδους έρευνας που δεν είχαν ποτέ ώς τώρα συναντήσει, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία και ουσιαστικά ερεθίσματα. Αυτενέργησαν, δημιούργησαν, συνεργάστηκαν και την τελευταία ημέρα τού προγράμματος παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ευρύ κοινό από μαθητές, φοιτητές και άλλα μέλη τής ακαδημαϊκής κοινότητας,  κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων λειτουργίας τής Πολυτεχνικής Σχολής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν στο Λιμάνι τής Θεσσαλονίκης,.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους υποψήφιους φοιτητές τής Σχολής να γνωρίσουν από κοντά τις προοπτικές και τις προκλήσεις των πολυτεχνικών σπουδών, ώστε η επιλογή τους να είναι συνειδητή και η προσπάθειά τους να ενισχυθεί. Οι μαθητές γνώρισαν τα αντικείμενα σπουδών, τη διακριτή αποστολή κάθε τμήματος, καθώς και τη σημασία τής διατμηματικής συνεργασίας σε ευρύτερες εφαρμογές τής αγοράς εργασίας.