e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν τη γιορτή για τον επετειακό εορτασμό των γεγονότων τού Πολυτεχνείου, που διοργάνωσαν οι συμμαθητές τους τής Β΄ τάξης με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Άννας Οικονόμου αι Βούλας Κανελλοπούλου.
Την εκδήλωση πλαισίωναν εικαστικά έργα, στηριγμένα στα εμβληματικά χαρακτικά τής Βάσως Κατράκη, που φιλοτέχνησαν μαθητές και μαθήτριες τής Γ΄ τάξης σε συνεργασία με τον καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Θοδωρή Σπανό. Τα παιδιά διάβασαν κείμενα ιστορικής αφήγησης και λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδησαν και υποστήριξαν με τη μουσική και σύντομα δρώμενα τον λόγο και τις εικόνες.
Ήταν ένα μικρό αφιέρωμα τού Σχολείου στην εξέγερση των νέων (και όχι μόνο) τής χώρας μας ενάντια στη Χούντα, τον Νοέμβρη τού ’73. Ένα αφιέρωμα που στόχο είχε να μείνει ζωντανό το κάλεσμα τού Πολυτεχνείου για δημοκρατία και ελευθερία, να ριζώσουν στις καρδιές των παιδιών τα ιδανικά τής ανεξαρτησίας, τής ειρήνης και τής αγάπης για την ανθρώπινη ζωή, ώστε να βαδίσουν κι αυτά σταθερά τον δικό τους δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.
Κείμενα, φωτογραφίες και βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα που επιχειρούν να αποτυπώσουν τον χαρακτήρα τής εκδήλωσης βρίσκονται αναρτημένα στο ιστολόγιο τού Σχολείου: http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2016/11/blog-post_28.html.