e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το e-Twinning πρόγραμμα "Homemade Postcards for the European Day of Languages". Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 είχε προηγηθεί η βράβευση τού Σχολείου μας με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από τις ΕΥΥ (Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης) των εκάστοτε χωρών-συνεργατών σε εκείνα τα σχολεία των οποίων η εργασία, στο πλαίσιο μιας e-Twinning συνεργασίας, θεωρείται ποιοτική στη χώρα τους.
Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την ΚΥΥ (Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης) που εδρεύει στις Βρυξέλλες στα σχολεία που συμμετέχουν σε μια συνεργασία και τα οποία έχουν βραβευθεί με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και τα έργα τους θεωρούνται άρτια από ευρωπαϊκή άποψη.
Το έργο μας, που έλαβε αρχικά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, καθώς διαπιστώθηκε ότι πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια, στη συνέχεια βραβεύθηκε και με την Ευρωπαϊκή ως διάκριση πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Η βράβευση με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας υπογραμμίζει την αρτιότητα τής εργασίας των μαθητών μας στο συγκεκριμένο έργο e-Twinning, καθώς έχει πλέον αναγνωριστεί ως έργο που κατέκτησε το υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Το έργο μας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο τής Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.
Το e-Twinning προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα στα σχολεία, όχι μόνο να συμμετάσχουν σε έργα συνεργασίας με ένα υπερσύγχρονο σύστημα υποστήριξης και ένα σύνολο online εργαλείων, αλλά και να συνεχίσουν ενεργά την  ανάπτυξή τους, λαμβάνοντας αναγνώριση για την ποιότητα της εργασίας τους.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα:
Στο e-Twinning πρόγραμμα, που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες τής Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου μαζί με μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης.
Μέσω τού ευρωπαϊκού προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων e-Twinning οι μαθητές μας γιόρτασαν με ποικίλες δράσεις την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί με συμμαθητές τους από την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση τής εκμάθησης ξένων γλωσσών.
Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης ήταν ο εμπνευστής τού e-Twinning έργου με τίτλο "Homemade postcards for the European Day of Languages", το οποίο προσέλκυσε 42 ευρωπαϊκά σχολεία-συνεργάτες.
Τα σχολεία τα οποία συνεργάστηκαν για την εκπόνηση αυτού τού προγράμματος ήταν από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Λετονία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Κροατία, την Ελλάδα και το νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό. Στόχος τού προγράμματος ήταν να υπογραμμισθεί η αξία τής πολυγλωσσίας, καθώς και τα γενικότερα οφέλη τής γλωσσομάθειας στην καθημερινή μας ζωή, και να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες και γλώσσες τής Ευρώπης, ανακαλύπτοντας στοιχεία πολιτισμού που τις χαρακτηρίζουν.
Το πρόγραμμα οργάνωσε, επιμελήθηκε και εκπόνησε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.