e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Άυλη πολιτισμική κληρονομιά και ανάπτυξη, προσομοίωση διαδικασιών συνεδριάσεων τής Unesco, δημοκρατικές διαδικασίες και συνεργασία με άλλα 10 σχολεία από την Κεντρική Μακεδονία είναι μια μικρή περιγραφή των εμπειριών που αποκόμισε η εφετινή ομάδα Unesco τής Α΄ λυκείου μέσα από τη συμμετοχή της στο 3ο Συμπόσιο  τού Δικτύου Λυκείων ASPnet Unesco Κεντρικής Μακεδονίας.
Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου στις Σέρρες με συμμετοχή 11 σχολείων και παρουσία 110 μαθητών από Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Αθήνα.
Οι 10 μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις διαδικασίες προσομοίωσης συνεδριάσεων τής Unesco με θέμα την άυλη πολιτισμική κληρονομιά, τις παραδοσιακές γεύσεις, τα εθιμικά δρώμενα και παραδοσιακά επαγγέλματα και την σύνδεσή τους με την τοπική ανάπτυξη.
Την πρώτη μέρα των εργασιών τού συμποσίου στο καλλιτεχνικό μέρος τού συμποσίου οι μαθητές παρουσίασαν το καλλιτεχνικό τους πόνημα που είχε τη μορφή βίντεο και παρουσίαζε τις ιδέες τους για το θέμα, καθώς και την καινοτόμο εικονική επιχείρηση τού Α΄1 THESSeeker, που αποτελεί και μια πρόταση σύνδεσης παραδοσιακών επαγγελμάτων και ανάπτυξης μέσα από τις θεματικές ξεναγήσεις που εκπονούν.
Στο δεύτερο μέρος τού συμποσίου οι μαθητές χωρίστηκαν σε επιτροπές που απαρτίζονταν από ένα μαθητή από κάθε σχολείο.
Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών οι μαθητές συζήτησαν τα πορίσματα κάθε επιτροπής στην ολομέλεια και προχώρησαν στην ψήφισή τους.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Αθανασίου Άννα, Αρχοντοπούλου Λυδία, Βράιλας Μάρκος, Θεοδωράκιογλου Αιμιλία, Κερμανίδου Αλεξάνδρα, Κουτσοκώστας Χρήστος, Μαυρίδου Μαρίνα,  Μαυρόπουλος Θεόδωρος, Μπαρκαμπά Βασιλική και Τσακνάκης Γεώργιος.

Τους μαθητές συντόνισαν στην προετοιμασία τους και συνόδευσαν στο συμπόσιο οι καθηγήτριες κ. Μαρία-Αμαλία Βέργουλα (οικονομολόγος) και Αντωνία Βουλγαράκη (φιλόλογος).

Για τα σχόλια των μαθητών και περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε τις σελίδες:
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/3-unesco.html