e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 21 Μαρτίου 2017 οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος Αγγλικών τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης και οι μαθητές τού τμήματος επιλογής τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών κ. Άννας Οικονόμου, γιόρτασαν τη διπλή Ημέρα Ποίησης και την Ημέρα κατά των Διακρίσεων με ένα εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής. Συνδύασαν την ειδησεογραφία με τη λογοτεχνία και προβληματίστηκαν για τον ρόλο τής ποίησης ως πυξίδας κινητοποίησης τού ατόμου και τής κοινωνίας.
Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο από συνεδρίαση τής Ευρωβουλής για την ισότητα των φύλων στην εργασία (2/3/2017), μελέτησαν το εμβληματικό ποίημα «Still I Rise» και απόλαυσαν την εκφραστική ανάγνωσή του από την ίδια τη Maya Angelou που το συνέθεσε. Γραμμένο το 1978, το διαχρονικό κείμενο αποτυπώνει τις διακρίσεις που βίωσε η Αφροαμερικανίδα ποιήτρια λόγω τού φύλου της, τής φυλής της και τής ένδειάς της.
Στο επόμενο στάδιο τού εργαστηρίου, τα παιδιά παρακολούθησαν στιγμιότυπο από την πρόσφατη μαζική διαμαρτυρία στη Washington, γνωστή ως “Women’s March” (21/1/2017). Τέλος, οι μαθητές αποτύπωσαν γραπτώς τις θέσεις και προτάσεις τους για τη γεφύρωση τού χάσματος ανάμεσα στα φύλα.
Αξίζει να τα φυλλομετρήσετε στις σελίδες το ιστολόγιο τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/21.html