e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "European Youth Education–Think Europe", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Bad Marienberg τής Γερμανίας από τις 5 μέχρι τις 11 Μαρτίου, συμμετείχαν οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Βενέτης Τηλέμαχος, Καμάρη Μαγδαληνή, Κασσάρα Μαρία, Κατσαρίδης Φίλιππος-Ιωάννης και Χονδρογιώργης Βασίλης.
Tο θέμα τού εφετινού προγράμματος «Brexit-the future of the EU» είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με μαθητές από σχολεία τής Γερμανίας, τής Τσεχίας, τής Σλοβακίας, τής Ολλανδίας, τής Πολωνίας και τής Ουγγαρίας. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί πρωτότυπες μεθόδους και ψηφιακά εργαλεία μάθησης, με στόχο την ενεργοποίηση όλων των συμμετεχόντων. Οι μαθητές καλούνται να αυτενεργήσουν, να πειραματιστούν με νέα ψηφιακά περιβάλλοντα, να δουλέψουν σε μικρές «διεθνείς» ομάδες, να προβάλουν την εργασία τους στα Social Media. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη Βόνη και την Κολωνία, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία τού κ. Nick Leake, συμβούλου και επικεφαλής τού Οικονομικού Τομέα τής Πρεσβείας τού Ηνωμένου Βασιλείου στο Βερολίνο. Τους μαθητές καθοδήγησαν και συνόδευσαν η κ. Οικονόμου Άννα και κ. Σφυρίδου Ολυμπία.
Με την επιστροφή των μαθητών στην Θεσσαλονίκη τους δόθηκε το Europass Κινητικότητας (Mobility), το προσωπικό έγγραφο το οποίο καταγράφει και πιστοποιεί τη συμμετοχή σε οργανωμένη εμπειρία κινητικότητας σε άλλη χώρα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανταποκρίσεις των μαθητών από τη συμμετοχή τους έχουν αναρτηθεί στις σελίδες, το ιστολόγιο τού Σχολείου:
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/bad-marienberg.html
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/blog-post_8.html
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/marienberg.html
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/blog-post_9.html
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/marienberg_10.html
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/03/memories-from-europahaus.html