e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ομάδα τεσσάρων μαθητών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τους Κουτσοκώστα Χρήστο, Ζουζέλη Ηλιάνα, Βαλτοπούλου Αναστασία και Γκαβέζου Ουρανία, συμμετείχαν για πρώτη φορά στους ετήσιους Αγώνες Δικανικού Λόγου τού Πανελλήνιου Οργανισμού Forensics (Panhellenic Forensics Association (http://www.pfa.gr/ ).
Τα παιδιά αγωνίστηκαν στα αγωνίσματα των διττών λόγων (debate), προτρεπτικού λόγου (original oratory) και νοηματικής ανάγνωσης (oral interpretation). Ήταν μια μοναδική παιδαγωγική εμπειρία για τους μαθητές, γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έφηβους μαθητές από όλη τη χώρα και να διαγωνιστούν μαζί τους, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες σχετικά με τα θέματα των αγώνων. Τα εποικοδομητικά σχόλια των κριτών, επίσης, έδωσαν στους μαθητές τού Σχολείου τη δυνατότητα να δουν τα δυνατά και τα λιγότερα δυνατά σημεία τους, με στόχο τη βελτίωση και την καλύτερη προετοιμασία τους για κάθε επόμενη διοργάνωση.
Στο τέλος των αγώνων, έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες, οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν εκ νέου, καθώς γνωρίζουν ότι οι αγώνες αυτοί διευρύνουν το πνεύμα και οξύνουν τη σκέψη, προετοιμάζουν τους νέους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τής ζωής και καλλιεργούν την ικανότητά τους να υποστηρίζουν τη γνώμη τους με παρρησία και εμπεριστατωμένα.
Ήταν επίσης χαρά για όλους να έρθουν σε επαφή και με τους μαθητές των Αρσακείων Λυκείων Εκάλης και Ψυχικού και με τους καθηγητές κ. Μαίρη Δημητροπούλου και Αθανάσιο Δημάκη. Ανάμεσα στις δύο ομάδες αναπτύχθηκε πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, καθώς όπως είπαν οι εκπαιδευτικοί από την Αθήνα ένιωσαν ότι έχουν κάποιους δικούς τους ανθρώπους μέσα στο περιβάλλον μιας άλλης πόλης, πράγμα που τους δημιούργησε ιδιαίτερη άνεση κι ανάπαυση.
Του μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης προετοίμασε ο υπεύθυνος τού Ομίλου Forensics κ. Ευάγγελος Δήμος.